2010-årene har vært et tiår fullt av spennende utvikling og vekst for Indian Motorcycle. Vi har skapt en lys fremtid med vår legendariske fortid, gjennom teknologiske nyvinninger, givende partnerskap, og en stadig voksende utvalg av autentiske, ikoniske sykler.
I 2003 gikk Indian Motorcycle Company of America konkurs og avsluttet produksjonen. Fremtiden for Amerikas første motorsykkelselskap var usikkert.
Ting begynte å snu seg for Indian Motorcycle i 2008, da Stellican Ltd., et Londonbasert private equity-firma, kjøpte Indian Motorcycle sine eiendeler og etablerte et produksjonsanlegg for motorsykler i Kings Mountain, NC. Et beskjedent antall Indian Chief modeller med 105-ci V-twin motorer ble produsert mellom 2008-2011. I 2011 solgte Stellican Indian Motorcycle til Polaris Industries.
En helt ny og eksklusiv produksjon av Indian motorsykkelmodeller startet i 1998. En fusjon av ni selskaper dannet Indian Motorcycle Company of America (IMCA), som åpnet et produksjonsanlegg i Gilroy, CA. IMCA produserte Chief, Scout og Spirit modeller med motorer fra S&S Cycle, Inc.
Legendarisk motorsykkelracer, forhandler, distributør, magasinutgiver, racepromotor, forfatter og motorsykkelprodusent Floyd Clymer, hadde jobbet for å gjenopplive Indian Motorcycle siden 1963.
Clymer døde av et hjerteinfarkt i 1970 og hans advokat, Alan Newman, kjøpte merkevaren Indian Motorcycle. Newman to sell small bikes carrying the Indian brand name. Most of these bikes were produced in fortsatte å selge små sykler med Indian logoen på tanken. De fleste av disse syklene ble produsert i Taiwan og var mellom 50cc og 175cc. Andre enheter fikk ny identitet som italienske mini-sykler. Salget gikk nedover i løpet av 1970-tallet og virksomheten opphørte i 1977.
I 1967 skapte 68-år gamle Burt Munro fra New Zealand motorsykkelhistorie ved å sette ny offisiell landhastighetsrekord på 184.087 mph. med uoffisiell topphastighet på 205,67 mph. Han kjørte sin kraftig modifiserte 1920 mod Indian® Scout® Streamliner på Bonneville Salt Flats i Utah.
Munro startet med å ta en rekke New Zealand landhastighetsrekorder på 1940-tallet. På 1950-tallet var hans Scout for rask for New Zealands racing-arenaer. Han satte seg et nytt mål. Han ville prøve seg på den flate, ekspansive Bonneville Salt Flats. Gjennom årene reiste Munro og hans Scout til Bonneville Salt Flats ni ganger og satte verdensrekorder i tre av dem, som kulminerte i siste tur og rekord i 1967. Burt Munro ble innlemmet i AMA Hall of Fame i 2006, en hyllest til bragden som begynte åtte tiår tidligere.
The Indian Motorcycle Wrecking Crew TM—- bestod av de legendariske racerførerne Bobby Hill, Bill Tuman og Ernie Beckman. Crewet ble dannet på slutten av 1940-tallet, og tidlig på 1950-tallet dominerte de både på grus og veibane. Blant høydepunktene deres var tre straight Springfield Mile seiere. Hill vant Springfield Mile i 1951 og 1952 og Tuman vant i 1953. Sammen vant de tre sesongens poengtitler og store konkurranser fra kyst til kyst.
John Brockhouse erstattet Ralph B. Rogers som president for Indian Motorcycle Company i 1950. Dessverre måtte Indian Motorcycle Manufacturing Company avvikle driften og stoppe produksjonen av alle modeller i 1953. I 1955 kjøpte Brockhouse Engineering rettighetene til Indian Motorcycle og solgte importerte Royal Enfield-modeller som Indian motorsykler frem til 1960.
Fra 1940 til 1945 fokuserte Indian Motorcycle på å gjøre sitt beste for å bidra til den allierte alliansen i andre verdenskrig. Først ved å produsere motorsykler for den franske regjeringen, og begynte i 1941 å produsere modell 841 for den amerikanske hæren. Svært få sykler ble bygget til det vanlige markedet i løpet av denne tiden.
I 1945 solgte The Du Pont-brødrene selskapet til Ralph B. Rogers. Rogers kjøpte også Torque Manufacturing Co., delvis for å utnytte talentet fra tidligere Indian Motorcycle ingeniør G. Briggs Weaver, som jobbet for Torque, og designet flere modeller Rogers ønsket at Indian skulle produsere.
Det første modellprogrammet etter krigen besto kun av Indian Chief som følge av at Indian hadde viet all oppmerksomhet til krigsmodeller. I 1948 ble to nye Scout modeller introdusert. Den vertikale twin 440cc og vertikale single 220cc. Disse fikk tilnavnet Arrow® og ble produsert for å konkurrere med det voksende antallet lettvektere som kom fra utenlandsk import.
I 1930 solgte E. Paul Du Pont sin andel av DuPont Automobile til Indian Motorcycle og kjøpte en stor andel av motorsyklene som var på lager. E. Paul presset ut selskapets eksisterende ledelse og satte Loring F. "Joe" Hosley som ansvarlig for den daglige driften. Under Hosleys ledelse fortsatte Indian Motorcycle å introdusere årlige modellprogram. Det startet med Model 203 Scout og Scout Pony i 1932, og Sport Scout i 1934.
I begynnelsen av 1930-tallet gjorde nasjonens dårlige økonomi sitt til at motorsykkelsalget falt, også for Indian Motorcycle. Likevel fortsatte selskapet sin streben etter perfeksjon og introduserte 1936 "opp-ned" firer, som hadde eksos over inntak (EOI) design, samt modeller med instrumentpaneler på toppen av bensintanken.
Ed Kretz vant det første Daytona 200 på en racingutgave av Indian Sport Scout i 1937. I 1938 arrangerte en Sturgis-basert Indian motorsykkelklubb kjent som Jackpine Gypsies et race med navnet Black Hills Classic. Dette løpet utviklet seg til det som nå er Sturgis Motorcycle Rally.
Det tidlige 1920-tallet var viktige år for oppstarten av Indian Motorcycle, da flere ikoniske motorsykler ble introdusert for publikum. I 1920 lanserte selskapet den første Indian Scout. Denne raske, pålitelige og manøvrerbare sykkelen lokket mange til å begynne å kjøre motorsykkel. Den ble etterfulgt av Chief (1922), den bestselgende Big Chief® (1923), Prince® (1925), og Ace® (1927), etter oppkjøpet av Ace Motor Corporation.
I 1923 endret selskapet sitt navn fra The Hendee Manufacturing Company til The Indian Motocycle Company. Ingen "r" i motocycle da ordet ble brukt sammen med navnet Indian.
Indian Motorcycle introduserte sin legendariske 45-ci, 750cc V-twin motor i 1927. Denne større versjonen av Scout-motoren blir fortsatt sett på som en av de beste motorene Indian Motorcycle noensinne har laget.
1910-tallet var en epoke med teknologisk innovasjon og fremskritt for Indian Motorcycle. Blant annet forgaffel med bladfjær, automatisk oljepumpe, 2-trinns overføring, fotbrett, starthåndvevinger, svingarm bakfjæring, den første elektriske starteren på en motorsykkel, elektriske lys, den legendariske 1000cc Powerplus-motoren, og Indian Motorcycle skriptlogoen. .
Disse fremskrittene førte til nye høyder og nye rekorder for selskapet:
I 1916 gikk medgrunnlegger George Hendee av som bedriftspresident og i 1917 gikk USA inn i World War 1. Indian Motorcycle dedikerte igjen mye av sin produksjon til krigsinnsatsen. Som et resultat hadde forhandlerne begrenset beholdning og salget gjennom forhandlere falt betydelig. Selskapet forsynte det amerikanske militæret med nesten 50 000 motorsykler fra 1917-1919, de fleste av dem basert på Indian Powerplus-modellen.
I 1901 ansatte sykkelprodusent, racingpromotor og tidligere sykkelrytter George Hendee, Oscar Hedstrom for å bygge motordrevne sykler for å heve nivået på sykkelritt. Skape noe som var raskere og mer spennende. Maskinen han designet viste seg å være kraftig og pålitelig, og etablerte selskapets omdømme for fremragende ytelse. Senere det året ble selskapets første fabrikk etablert i sentrum av Springfield.
Den første Indian Motorcycle ble solgt til en forhandler i 1902, og senere det året vant en Indian Motorcycle et utholdenhetsløp fra Boston til New York City i sin offentlige racing debut. Racerførere fortsatte å vinne konkurranser og satte stadig nye rekorder på sine Indian motorsykler:
I 1906 ble den første fabrikkbygde V-twin racing-motorsykkelen satt sammen. En versjon av denne motoren ble introdusert for gatebruk i 1907-modellen. Dermed ble den 39-ci (633 cc), 42-graders V-twinmotoren til den første amerikanske V-twin motorsykkelmotoren i historien som ble masseprodusert.
I 1897 grunnla George M. Hendee et sykkelproduksjonsfirma kalt Hendee Manufacturing Company. Syklene fikk merkenavn som Silver King, Silver Queen og American Indian, som ble forkortet til bare "Indian" og ble Hendees primære merke.